Іноді ми навіть не задумуємося, чи правильно зберігаємо продукти в холодильнику та чи нормальний температурний режим виставляємо. Це важливо, адже від неї залежить рівень свіжості та якості покладених у холодильник продуктів. Також існує певна класифікація температур, розрахована окремо для різних продуктів. Відповідно до неї визначається і термін зберігання їжі, згідно з яким варто вживати чи не вживати їжу, яка лежить в холодильнику. Сьогодні ми розглянемо практичні поради та визначимо, яка температура має бути в холодильнику та в морозильній камері.
Щоб визначити, що виставлена температура є неправильною, необхідно провести спостереження за якістю продуктів у холодильнику, а також станом самої камери. Ось кілька пунктів, які свідчать про те, що температуру потрібно змінити:
Якщо видно якісь із цих ознак, то це означає, що Вам слід перевірити правильність виставленої температури. Якщо градуси правильні, то причина може бути у поломці якоїсь деталі – компресора, вентилятора, витоку холодоагенту та інших причинах. Коли холодильник потребує ремонту – завжди на зв’язку «МорозОк»! Наші експерти виконують усі типи ремонтних робіт холодильних та морозильних пристроїв у Києві та області, за які Ваш холодильник подякує і прослужить ще довгі роки.
Купили новий холодильник, але немає куди подіти старий? Продайте його компанії «МорозОк», адже ми можемо дати йому друге життя і він буде служити іншому користувачеві.
Якщо бажаєте придбати б/у холодильник за адекватною ціною, то перегляньте пропозиції у колонці «Купити холодильник». Ви точно знайдете те, що Вам потрібно.
o М’ясо. Для нього ідеальною буде температура +1 °C – +3 °C, таким чином воно залишатиметься свіжим протягом тривалого часу і не псуватиметься.
o Вироби з м’яса, наприклад, ковбаса. Зберігатиметься при температурі від +2 °C до +5 °C.
o Кисломолочні продукти. Зазвичай зберігають при температурі від +1 °C до +4 °C.
o Овочі та фрукти. Це теплолюбні продукти, тому їм краща вища температура від +4 °C до +6 °C.
o Яйця. Для курячих яєць добре підходить температура від +1 °C до +5 °C.
o Риба і морепродукти. Для них потрібно, щоб температура була не нижчою 0°C і не вищою, ніж +2 °C. Для приготованих продуктів – від +4 °C до +6 °C.
o Кондитерські вироби. Якщо температура буде нижчою, ніж +3 °C та вищою, ніж +5 °C, то є імовірність, що продукти або покриються білим нальотом, або втратять свій первісний смак і аромат.
o Соуси. Для них нормальною буде температура в діапазоні від 0 °C до +6 °C. Якщо ж ці продукти вже відкриті, то знизьте на кілька градусів, наприклад, до +3 °C.
o Готова їжа. Варто пам’ятати, що такі продукти не зберігаються довго, вони вимагають швидкого споживання. Оптимальною температурою для них стане від +2 °C до +5 °C.
Насправді, холодне повітря всередині холодильника розподіляється нерівномірно, в одні ділянки воно доходить більшою мірою, в інші – меншою. Це потрібно для того, щоб раціонально розподілити Ваші продукти таким чином, щоб для кожного типу їжі була своя правильна температура.
Тож дотримуйтесь цих порад і користуйтеся холодильником у своє задоволення!