Раніше ми вже розглядали, як правильно зберігати продукти в холодильнику так, щоб їхній термін придатності не виходив швидко та щоб вони не псували холодильник ні запахами, ні розмноженням бактерій. Сьогодні ж ми розглянемо тему того, що категорично не можна зберігати в холодильнику, якщо Ви хочете їсти смачну та свіжу їжу, без утворення негативних елементів усередині продуктів.
Часто ми кладемо різні овочі в холодильник з метою подовження їхнього терміну та щоб запобігти пригниванню і щодня їсти тільки корисну та свіжу городину. Але це не завжди правильно, бо деяким овочам це може просто зашкодити. Ми зібрали для Вас тих продуктів з городу, які краще зберігати при кімнатній температурі, а не в холодильнику.
Кабачки у всіх різновидах: гарбузи, патисони, цукіні. Сюди ж відносяться кавуни й дині. Якщо зберігати їх при низькій температурі, то ці продукти можуть покриватися шкіркою із цвілі, а такі овочі вже їсти точно не можна, навіть якщо ви піддасте їх термічній обробці, адже бактерії все одно вже живуть усередині цього продукту. Також зберігання в холодильнику може призвести до того, що вони просто почнуть м’якнути і виділяти соки, а, в результаті, ще й гнисти. Тому краще зберігати кабачки, дині, кавуни, гарбузи тощо у підвалах, коморах чи погребах.
Помідори. Якщо вони лежатимуть у холодильнику протягом кількох днів, то можуть також м’якнути і гнисти, про що свідчитимуть темні плями на них і виділення соку з бульбашками. Краще зберігати їх на відкритому повітрі у кімнаті. Але пам’ятайте, що й так помідори не лежатимуть довго, це продукт, що псується досить швидко.
Цибуля. По-перше, цибуля виділяє специфічний запах і може «заразити» ним усі інші продукти у вашому холодильнику, що, в результаті, призведе до їдкого смороду з Вашого холодильника. По-друге, якщо цибуля зберігатиметься при низькій температурі, то може бути осередком розмноження бактерій цвілі і поширення її до іншої їжі. Краще ж буде, коли цей овоч лежатиме в темному місці, наприклад, у коморі чи на балконі у мішку в кутку.
Картопля. Якщо ви зберігаєте її у холодильнику протягом довгого часу, то ризикуєте зіпсувати її смакові якості та всю ту невелику користь від неї. Картоплю можна зберігати у темному сухому місці, де є вентиляційні отвори.
Часник. Під час зберігання у холодильнику, часник може втрачати свої корисні якості й ставати непридатним для вживання в їжу. Це пов’язано з тим, що він може проростати й м’якнути через низьку вологу температуру. Цей овоч також краще зберігати там, де сонячні промені його не дістануть і зайва волога не буде надокучати.
Огірки. Їх також не бажано класти в холодильник на тривалий термін, адже так він псуватиметься швидше, м’якнутиме, виділятиме неприємну рідину. Також на його стінках може з’являтися цвіль, що неодмінно буде заражати й інші продукти поряд. Через це вони також можуть ставати гіркими. Кладіть огірки у сухе, добре провітрюване місце, де їм не буде спекотно.
Морква. При низькій температурі цей продукт покривається пліснявою, також може ставати в’ялим і навіть гнисти. Як і інші тверді овочі, моркву треба зберігати в темному сухому місці.
• Оливкова олія. У холодильнику вона втрачатиме свої смакові якості та всі корисні елементи, може утворювати білий осад. Нехай краще стоїть у кухонній шафці у темному місці, куди не потрапляють сонячні промені.
• Мед. Ні в якому разі не дозволяйте, щоб мед стояв у холодильнику, бо він втратить усі свої корисні мікроелементи й залишиться «пустим» продуктом. Ставте його в закритій банці у шафку, яка щільно зачиняється й не дозволяє проникати сонячним променям.
• Соуси. Їх можна зберігати у банках і без холодильника, вони відмінно стоятимуть у прохолодних приміщеннях – коморах, погребах, на балконі.
• Кава. По-перше, аромат кави може поширитися на інші продукти. Хоч він і приємний, проте нікому не хотілося б їсти борщ із запахом кави. По-друге, при низькій температурі кава втрачає свій первісний смак і вивітрюється.
• Консервація. Варення, консервовані овочі в банках чи консерви у бляшанках можуть спокійно жити й без холодильника. Але при цьому не залишайте їх на довго. Краще все закривати у невеликі банки й зберігати постійно у погребі чи на балконі у темному місці.
• Хліб. Зберігайте його при кімнатній температурі в хлібниці, бо коли він перебуває в холодильнику, то твердіє на багато швидше, ніж на відкритому повітрі, а якщо зберігається більше 5 днів, то може обростати цвіллю.
• Шоколадні вироби. При холоді на шоколаді з’являється наліт в результаті утворення конденсатної роси. Також цей продукт втратить свій справжній смак, це не буде вже м’яка смачна цукерка, адже є ризик, що в холодильнику продукт буде твердіти й перебирати на себе смаки з іншої їжі.
• Спеції. Загалом, їх можна зберігати в холодильнику, але при тривалому перебуванні у середовищі зниженої температури вони можуть втрачати свій аромат і смак, а також збиватися у грудочки при підвищеній вологості. Їх краще тримати у сухому темному місці, де не буде зайвої вологи.
Ці прості поради допоможуть Вам правильно зберігати якість продуктів та не хвилюватися про можливу втрату смакових та корисних якостей улюбленої їжі.
А компанія «МорозОк» ще й допоможе Вам у справах холодильника, якщо Ви:
Ми консультуємо з усіх питань, які цікавлять наших клієнтів, надаємо корисну й чесну інформацію, тому не зволікайте – матеріалізуйте своє бажання!